Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, процес екстрадиції Авакова триватиме кілька місяців. Зараз готується пакет документів на екстрадицію екс-губернатора, які впродовж тижня передадуть італійській стороні.

Окрім того, в прес-службі також відзначили, що 28 березня Міністерство юстиції Італійської Республіки отримало від української сторони підтвердження намірів про повернення Арсена Авакова в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Римі розпочався суд над колишнім губернатором Харківщини Арсеном Аваковим.

Вчора в італійській поліції повідомили, що екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова було затримано поліцейським патрулем ще в неділю під час стандартної перевірки документів.

Арсен Аваков притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній 26 січня 2012 року обласною прокуратурою за фактом перевищення влади та службових повноважень за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.

У цей же день його оголосили у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.