Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Олеського родовища, між державою Україна, компанією Chevron і ТОВ "Надра Олеська" підтримали 62 депутати. Ще один проголосував "проти", а 11 - утримались.

Як відомо, на першій сесії 20 серпня прикарпатські депутати не погодили первинний проект угоди і подали Кабміну майже 150 зауважень.

Заступник голови обласної держадміністрації Руслан Гусак повідомив, що повністю врахували 14 пропозицій і застережень робочої комісії, 35 – частково.

Читайте також: Сланцевий газ буде на $400 дешевшим за російський, - Азаров

Згодом 40 депутатів від семи депутатських фракцій виступили за повторний розгляд питання і про скликання позачергової сесії.

У роботі сесії знову взяв участь міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький, який наголосив, що "видобуток сланцевого газу – це крок до незалежності України".

Його підтримав і Герой України Юрій Шухевич, який теж приїхав до Івано-Франківська. За словами сина головнокомандувача УПА, "або ми петлю газову зі своєї шиї скинемо, або вона нас затягне на смерть, нашу економіку".

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Микола Азаров розповів, що починаючи з 2015 року Україна буде добувати сланцевий газ. До цього, за словами глави уряду, треба провести колосальну роботу.