Екс-посадовець зазначає, що 27 жовтня суд вчергове відмовив у задоволенні клопотання його захисників щодо зміни запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою. При цьому Іващенко наголосив, що суд не взяв до уваги висновки головного невропатолога Шевченківського району Києва, який констатував наявність гострого захворювання хребта, що може призвести, до паралічу і як наслідок — до інвалідності.

"Враховуючи той факт, що на даний час жодних дій щодо мого лікування не відбувається, а стан мого здоров’я продовжує погіршуватися, я заперечує проти дій головуючого судді Вовка, який унеможливлює реалізацію мого конституційного права на медичну допомогу. Я не прошу, як неодноразово висловлювався головуючий суддя Вовк, щоб він мене лікував. Я вимагаю належного забезпечення моїх конституційних прав громадянина України, зокрема на охорону здоров’я та медичну допомогу", — зазначив у своїй заяві Валерій Іващенко.

"Але судовою колегію на чолі з суддею Вовком, всупереч об’єктивним фактам заперечується наявність цього документа. Відкидаючи суть питання, якою є прогресуюче суттєве погіршення мого здоров’я з подальшими негативними наслідками, головуючий спрямовує розгляд питання у виключно формальну площину з покладанням відповідальності за стан здоров’я так званого спецконтингенту, до числа якого відносить і мене, на керівництво Київського слідчого ізолятора", — доповнив Іващенко.

"Я вважаю, що таким чином головуючий суддя Вовк не забезпечує реалізацію моїх прав", — підсумував екс-посадовець.