"Тільки в одному Тель-Авіві є 240 обладнаних бомбосховищ, половина з яких можуть захистити від газової атаки. Найближчими днями до цього списку ми додамо 60 підземних парковок, і тоді можна говорити про часткову готовність тилу до війни", – заявив депутат місцевої міськради Моше Темкін.

За інструкцією служби тилу, кожен громадянин після сигналу тривоги зобов'язаний спуститися в найближче бомбосховище і взяти із собою лише найнеобхідніше: документи, особисті речі і захисний комплект з протигазом (захисний капюшон з насосом, фільтр, шприц, трубочка для пиття, гофрований шланг, невелика книжка-інструкція і спеціальний наплічний пояс). До речі, за перші дні навчань 12 тисяч ізраїльтян звернулися з проханням отримати такі комплекти.

Як відомо, до цього ізраїльтяни масово користувалися таким набором у 1991 році, під час операції "Буря в пустелі" в Іраку.

У свою чергу, Міністр цивільної оборони Ізраїлю Матан Вільнаї заявив, що в разі початку війни з Іраном конфлікт продовжиться близько місяця, при цьому можуть загинути до 500 жителів країни.

До слова, американці готові завдати додаткових ударів по ядерних об'єктах Тегерану, якщо Ізраїль нападе на Іран. У цьому ізраїльтян запевнили представники Республіканської і Демократичної партій США, як повідомляють ізраїльські ЗМІ.