За його словами, він придбав квиток на літак авіакомпанії МАУ на прямий рейс Тель-Авів-Київ, що мав вилетіти о 14.00 і прибути в Київ о 17.10.

Однак, коли екс-майор підійшов до стійки реєстрації, його зупинили представники ізраїльських спецслужб, які повідомили, що не можуть дозволити йому вилетіти до України.

На думку Мельниченка, причиною того, що його не випустили до України, є те, що Ізраїль дотримується Конвенції про статус політичного біженця, якою забороняється видавати людей в ті країни, де є небезпека їхньому життю. На його переконання, ізраїльтяни, дбаючи про репутацію своєї країни, готові будуть випустити його до будь-якої країни, окрім України.

Відповідно, Мельниченко заявив, що він не вимагає від української влади жодних гарантій його безпеки, просить лише про одне: аби прокуратура чи Посольство України в Ізраїлі допомогли йому вилетіти в Україну.

Нагадаємо, сьогодні Микола Мельниченко також телефоном повідомив, що збирається прилетіти з Ізраїлю до України, щоб свідчити проти Леоніда Кучми.