Про це повідомило джерело ZN.UA в уряді.

Незалежно від прийняття рішення про введення надзвичайного стану, Кабінет міністрів на закритому засіданні у понеділок ухвалив низку протокольних рішень, згідно з якими:

- по-перше, чисельність спеціальних підрозділів "Грифон" і "Беркут" буде збільшено до 30 тисяч осіб, а повноваження спецпідрозділів МВС - розширено;

- по-друге, Міністерству юстиції наказано легалізувати створення народних дружин з метою забезпечення громадського порядку;

- по-третє, планують введення обмеження пересування 30-ма вулицями Києва;

- по-четверте, передбачається виділити гроші з резервного фонду держбюджету на закупівлю амуніції, боєприпасів і озброєнь для спецпідрозділів.

Зауважимо, наразі чисельність підрозділів "Беркута" наразі становить близько 4 тисячі осіб, "Грифона" - близько 1 тисячі.

Щодо таких радикальних дій, за даними джерела ZN.UA, найбільше висловлювалися голова Міненерго Едуард Ставицький, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк та голова Мін'юсту Олена Лукаш. Нагадаємо, саме їхні відомства раніше захопили представники “Спільної справи”.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України сьогодні провів засідання Кабміну за зачиненими дверима, на якому Микола Азаров заслухав звіт МВС про ситуацію в країні. Як повідомило джерело ZN.UA в уряді, Кабмін в режимі суворої секретності готує документи про введення надзвичайного стану.