”Ну, свої дані я оцінюю на 4. Загалом танцюю добре, нормально”, - каже вихованка Московського пансіону державних вихованок Катерина Мартиненко.

Супроводжуватимуть дівчат з Москви українські козаки - кадети військового ліцею імені Івана Богуна.

”Познайомився зі своєю партнеркою ще літом, коли тільки поступив сюди, почав з нею займатись. Спочатку було важко звикнути до нової партнерки. Для мене це трохи нижчий ,чим був, а так, я вважаю, що такий гідний рівень для мене. І цей віденський вальс буде , напевно, найкращий з усіх,які ми танцювали”, - каже вихованець військового ліцею ім. І.Богуна Дмитро Рибчинський.

Закріплювати не лише міжнародні зв'язки, а й танцювальні навички запросили російського майстра Оксана Захарову.

”Бал – це такий церемоніал, як інавгурації, дипломатичний прийом, військовий парад. А що таке церемоніал? Це таке дійство, яке має символічне значення. І полонез – це не танець, а політична хода, ну а потім, давайте згадаємо наших предків – в манерах відображаються чесноти”, - каже викладач світової художньої культури кадетської школи-інтернату №9 Оксана Захарова.

Бал відбудеться в рамках всеукраїнської благодійної акції "Усім світом". Кошти, зібрані під час заходу, спрямують на реконструкцію кардіологічного центру для ветеранів війни.

“Будь-яка людина, маючи мобільний телефон, набере цифри 1945 - прийме участь в цій акції і фактично направить 10 гривень на рахунок, з якого надалі буде фінансуватися медична допомога, яка надається ветеранам війни, які живуть в Україні, в одному з українських воєнних госпіталів”, - каже Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

27 жовтня на бал в "Український дім" завітають перші особи України і Росії.