Про це сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, коментуючи заяву члена фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка про намір скласти депутатський мандат.

Експерт зазначив, що "це дуже мужнє рішення, пов'язане, перш за все, з тією інформаційною війною, яку розпочали проти нього".

"Інше питання — чому саме Мартиненко обраний зараз засобами масової інформації як об'єкт для критики. Це пов'язано, насамперед, з тим, що в країну приїжджає Фірташ", — вважає Небоженко.

Він пояснив, що для ЗМІ, які розкручують тему звинувачень на адресу Миколи Мартиненка, дуже важливо перевести інтерес зі скандального Фірташа, у якого укладено віденський пакт з президентом Порошенко, на якусь іншу фігуру.

"Саме цим можна пояснити таку колосальну увагу певних ЗМІ до фігури Мартиненко", — підкреслив Віктор Небоженко.

"Крім того, присутня відверта спроба почати артпідготовку всіма можливими силами напередодні звіту уряду і голосування за бюджет", — додав він.

Експерт акцентував увагу на тому, що "розглядають не досягнення і невдачі цього різношерстого Кабінету міністрів на чолі з Яценюком, а ідею корупції, прекрасно знаючи, що населення ставиться до цієї теми набагато більш прихильно, ніж до якихось економічних результатів".

"Це говорить про те, що у нас тема боротьби з корупцією страшно політизована. Ряд журналістів під депутатським прикриттям спеціалізуються на критиці одних бізнесменів і депутатів, але старанно обходять увагою інших, пов'язаних з адміністрацією президента, оточенням президента, самим президентом і т.д", — сказав Небоженко.

"Громадськість відчуває в цьому якусь вибірковість. Точно так само, як цю вибірковість демонструє Генпрокурор Шокін, голова Нацбанку Гонтарева. У цій боротьбі з Мартиненком добре видно, що намагаються відвернути увагу від якихось більш скандальних і небезпечних для України справ. А це не принесе ніякої користі", — резюмував експерт.