Як пише видання The Globe and Mail, міністр оборони Канади Роб Ніколсон зробив заяву від імені країни, згідно з якою, допомога передбачає відправку канадських солдатів в Україну для підготовки військової поліції, а також може передбачати підготовку у сфері військово-польової медицини та заходів безпеки.

Також, за його словами, допомога не включає в себе надання бойового спорядження, у тому числі зброї - того, чого Київ давно домагався від членів НАТО.

Видання також зазначає, що група канадських військових поліцейських прибула в Україну в понеділок увечері, щоб почати тренування. "Військові не повідомили їх точне число, але заявили, що контингент складає не менше 10 осіб", - пише видання.

Також автор матеріалу нагадав, що канадський уряд і Україна опублікували декларацію про наміри, яка не є юридично обов'язковим договором, але, тим не менш, висловлює готовність розширити військову співпрацю Канади з Києвом.

Згідно із документом, Канада і Україна мають твердий намір продовжувати співпрацю з метою зміцнити здатність уряду України та її сил безпеки захищати територіальну цілісність України та її народ.

До слова, посол Канади в Україні Роман Ващук вважає, що дискусії щодо НАТО і того, як вбудувати Україну у структури безпеки, тільки заново почалися. І робити узагальнюючі висновки через тиждень після опублікування коаліційної угоди не можна.