"Я досі сподіваюся, що причиною оприлюдненої у ЗМІ інформації є технічні неузгодження. Зараз ми проводимо відповідні консультації. Але, якщо Gas Natural Fenosa дійсно прийняла рішення не брати участь у проекті, то ми з повагою поставимося до нього, оскільки розуміємо, що воно могло бути прийняте в умовах зрозумілого тиску", - запевнив Каськів.

Чиновник додав, що в Української сторони на руках підписаний текст угоди "Про співробітництво між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та компанією Gas Natural Fenosa".

Каськів також стверджує, що інформація про те, що Gas Natural Fenosa нічого не знає про проект - брехня. Адже саме підрозділ Gas Natural Fenosa Engineering (Socoin) здійснював розробку техніко-економічного обґрунтування проекту.

Він розповів, що угоду обговорювали ще 15 вересня в Ялті.

"Директор Gas Natural Europe з Німеччини пан Томас Раукауф та пан Джорді Сарда Бонвеї, підпис якого і стоїть під угодою, брали безпосередню участь в координаційній зустрічі 7 компаній, потенційних партнерів проекту 15 вересня в Ялті. Тоді, зокрема, і обговорювалося підписання такої угоди. Це документальний факт!", - запевняє Каськів.

Чиновник додав, що відмова іспанської компанії принципового значення не матиме, адже угода не передбачає жодного ексклюзиву перед іншими партнерами проекту.

Каськів додав, що проект почали вже практично реалізовувати і морська платформа буде доставлена на чорноморське узбережжя України.

Нагадаємо, Україна уклала угоду про створення консорціуму з будівництва LNG-терміналу з людиною, яка не має стосунку до іспанської Gas Natural Fenosa. У компанії заявляють, що чоловік, який від їхнього імені підписував документи, їм невідомий.

На сайті уряду та Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами різниться інформація про людину, яка підписала з іспанської сторони угоду щодо LGN-терміналу.

Опозиція хоче негайно притягнути до відповідальності Президента Віктора Януковича, Прем'єр-міністра Миколу Азарова й голову Держінвестпроекта Владислава Каськіва за скандал з невідомим іспанським інвестором Enagas SA.