Так Каспаров в ефірі “Шустер LIVE” прокоментував висловлювання Михайла Ходорковського та Олексія Навального, які заявили, що не повертали б Україні Крим, якби стали президентами РФ.

На його думку, у висловлюваннях згаданих російських політиків присутній “інтелектуальний самообман”.

Читайте також: Влада у Росії після виборів не зміниться, — Гаррі Каспаров

“Вони майже синхронно повторили, що Росії треба йти в Європу, це європейський шлях розвитку, а коли всі будуть в Європі, уже буде не важливо, чий буде Крим”, - сказав російський громадський діяч.

Мені дивно, що ні Навальний, ні Ходорковський… не розуміють, що в Європу не беруть із краденим. Європа як політичне утворення - це система, яка працює на різних консенсусах, домовленостях, але писані договори дотримуються. Країна, яка грубо порушила всі свої обов’язки, як в ООН, так і щодо України, не може потрапити в Європу,
- наголосив Каспаров.

Він переконаний, що питання Криму – це в першу чергу не питання становища Росії у світі, а внутрішнє питання. Каспаров назвав анексію Криму “одним із злочинів путінського режиму” і вважає, що в майбутньому демократичний російський парламент повинен буде скасувати усі злочинні рішення і негайно визнати суверенітет України.

До слова, російський громадський діяч, чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров розповів Телеканалу новин "24" про своє ставлення до України, російського президента і чи можливий в Росії Майдан. Детальніше дивіться у повному інтерв'ю.