Про це заявив голова Гельсінської комісії, сенатор Бен Кардін.

За його словами, Гельсінська комісія вимагає безперешкодного доступу до місця аварії літака для проведення незалежного міжнародного розслідування. Відкритий лист із відповідним зверненням оприлюднений на сайті організації, яка також має назву Комісія з безпеки та співпраці в Європі. Її голова привітав зусилля і мужність спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка прибула на місце катастрофи.

Водночас, Бен Кардін висловив велике розчарування агресією підтримуваних Москвою бойовиків, які контролюють територію, де трапилась катастрофа. Гельсінська комісія стурбована, що вони можуть приховати чимало деталей розслідування.

Як відомо, Президент України заявив, що терористи скоюють вже другий міжнародний злочин, спершу збивши літак, що призвело до загибелі 298 людей, а тепер знущаючись над тілами загиблих.

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

У суботу, 19 липня, в СБУ заявили, що Росія чинить спроби приховати свою причетність до трагедії.

Компанія “Malaysia Airlines” встановила громадянство 257-ми осіб із 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом. У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.

У Держслужбі із надзвичайних ситуацій України кажуть про 196 знайдених тіл загиблих пасажирів збитого терористами Boeing 777.