“Таких повідомлень набагато менше, ніж можна було б обґрунтовано очікувати з огляду на проведення Антитетрористичної операції в Донецькій, Луганській областях, з огляду на ситуацію в нашій державі”, - зазначив Охендовський.

Читайте також: Ряд комісій на Луганщині не працюють через нічний обстріл

Зокрема, зранку ЦВК отримала повідомлення про те, що у трьох одномандатних виборчих округах (64-й у Житомирській, 125-й Львівської і 164-й Тернопілької областей) дільничі виборчі комісії не змогли знайти свої печатки. Однак виборчі бюлетені були належним чином підготовлені до голосування напередодні, тому голосування почалося вчасно, а виборчим комісіям видадуть дублікати печаток.

Так само із затримкою розпочалося голосування на одній з виборчих дільниць на окрузі №135 міста Одеси. Ця затримка була пов’язана з тим, що члени ДВК просто забули про перехід нашої держави на зимовий час, не перевели годинники і відповідно на годину пізніше приступили до виконання процедур,
- розповів голова ЦВК.

В Артемівську Донецької області в окрузі №46 члени дільничої виборчої комісії зіпсували усі бюлетені для голосування в одномандатному окрузі, поставивши штамп “вибув” на прізвище кандидата, який продовжує брати участь у виборчих перегонах, замість того, який зняв свою кандидатуру. Голосування у цій дільниці відбувається лише за партійними списками і виборці отримують лише один виборчий бюлетень. ЦВК не має можливості своєчасно надрукувати необхідну кількість бюлетенів для цього округу.

Нагадаємо, о 8:00 в Україні відкрилися виборчі дільниці на виборах до Верховної Ради України, і працюватимуть до 20:00. На момент початку голосування в Україні, за кордоном відкрилися вже 34 зі 112 закордонних виборчих дільниць.

Голова ЦВК Михайло Охендовський прогнозує, що дільничі виборчі комісії подадуть повідомлення про зміст протоколів не пізніше ранку четверга, 30 листопада.