За його словами, терористи наблизились до Лисичанська і не виключено, що рівень загрози там буде збільшуватись.

Щодо подій, які очікуються на Донбасі 2 листопада, Поляков сказав:

Безумовно, я думаю, цей конвой пов'язаний саме з виборами, щоб заохотити місцеве населення, ніби-то Росія буде їх завжди підтримувати. Надавати якусь гуманітарну допомогу, з одного боку, а з іншого боку, так само як і раніше, вони завжди у склад цих конвоїв закладали якусь допомогу сепаратистам.

Маріуполь, як він повідомив, перебуває під серйозною загрозою. Бойовики роблять вигляд, що для них указу не існує, і намагаються робити все можливе, щоби розширювати контрольовану ними територію, зловживаючи домовленостями в Мінську про припинення вогню.

Для того, щоб запроваджувати воєнний стан, ще позавчора треба було внести зміни в чинне законодавство, тому що в тому вигляді, в якому написаний Закон "Про режим воєнного стану" – його неможливо виконувати, він носить дуже загальний характер, і це посіє хаос, – сказав Поляков.

Останніми тижнями почастішали випадки наближення російських військових літаків до повітряного простору Балтійських країн-членів НАТО. А минулого тижня російський літак-розвідник навіть вторгся у повітряний простір Естонії. Військовий експерт Леонід Поляков цю ситуацію коментує так:

На мою думку, вони намаються відволікти увагу від України. Є багато ознак того, що вони роблять такі демонстративні дії, які для фахівців не мають якогось змісту.