Про це повідомив директор Харківського інституту загальної і невідкладної хірургії Валерій Бойко.

"Станом на 18:00 Кернес перебуває у непритомному стані, під наркозом. Торакоабдомінальне поранення – це завжди загрозлива для життя ситуація. У Геннадія Кернеса великі пошкодження органів грудної клітки, черевної порожнини і заочеревинного простору. Операція, яку ми зробили, носила реанімаційний характер. Ми зупинили кровотечу, скоректували життєво важливі функції", – повідомив медик.

Кернес у стані близькому до дуже тяжкого.

"Стан хворого тяжкий, ближче до дуже тяжкого. Зараз проводяться консиліуми лікарів різних спеціальностей і додаткова діагностика його стану. Геннадій Кернес перебуває під наркозом, до нього підключений апарат штучної вентиляції легенів", – розповів Бойко.

Нагадаємо, сьогодні Геннадія Кернеса поранив невідомий нападник. За словами народного депутата, кандидата в президенти Олега Ляшка, Кернеса підстрелили члени харківського бійцівського клубу “Оплот”.

На місці злочину працює слідчо-оперативна група міліції, яка встановлює обставини події. За фактом замаху відкрито кримінальне провадження.

В.о. Президента України Олександр Турчинов доручив розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.

Кернес прооперований після поранення і перебуває у важкому стані в Харківський лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім.О. І. Мещанінова.