Керрі "висловив серйозну заклопотаність відмовою підтримуваних Росією сепаратистів зробити необхідні кроки", які дозволили б продовжити режим припинення вогню в Україні. Водночас Вашингтон підтримав українську владу, наголосивши на важливості кроків щодо деескалації.

За словами держсекретаря США, вони зі своїми партнерами продовжать "тиснути на Росію, щоб вона перекрила потік зброї для сепаратистів".

У США хотіли б, щоб Москва закликала бойовиків "скласти зброю, повернути під контроль українського уряду захоплені ними прикордонні пункти пропуску, звільнити всіх заручників".

На думку ж російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, Вашингтон повинен використати свої можливості і переконати українську владу в згубності обраного ними курсу.

"Лавров підкреслив, що рішення президента Порошенка про непродовження режиму перемир'я підриває раніше досягнуті лідерами Росії, ФРН, Франції та України домовленості і розв'язує новий виток кровопролиття з непередбачуваними для української держави наслідками", – йдеться в заяві МЗС Росії.

Нагадаємо, вчора радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що сили АТО звільнили кілька стратегічно важливих міст на Донбасі та знищили понад 1000 терористів.