Про це пише журналіст "Української правди" Сергій Лещенко.

Також обшук провели в маєтку Ставицького, який оформлений на його тещу Валентину Ушакову. Цей розкішний палац збудований майже в центрі Києва - на Печерську, біля Ботанічного саду.

Лещенко зазначає, що усі цінності Ставицький зберігав у квартирі, адресою якої значиться бульвар Дружби народів, 14/16.

За словами джерел у Генпрокуратурі, Ставицькому належить тут три квартири.

У цих же квартирах і знайшли "заначку" міністра на чорний день: 4,8 мільйона доларів у готівці, 49,8 кілограмів золота, величезна кількість ювелірних виробів та годинників.

За інформацією слідства, Ставицький мав рахунки за кордоном.

Ми працюємо з ФБР та британськими спецслужбами. Було знайдено закордонні рахунки Ставицького та заблоковано їх, - розповів заступник генпрокурора Олексій Баганець.

Ставицький володів годинником ексклюзивного швейцарського виробника Greubel Forsey (Гробель Форсі), що коштує 600 тисяч доларів.

Загалом у Ставицького було вилучено багато ексклюзивних годинників, які вироблялися в обмеженій кількості. Деякі вже вилучено з продажу, тому не завжди можна встановити їх вартість у відкритих джерелах.

Зокрема, годинник Girard Perregaux модель Opera One Three Bridges - справжній витвір мистецтва, який має лімітовану серію та навіть здатен програвати мелодію. Він вже знятий з виробництва - спеціалізовані сайти повідомляють, що остання ціна при продажі становила 615 тисяч доларів, а зараз такі можна придбати на аукціонах.

Інший надзвичайно дорогий годинник, вилучений у Ставицького - це Bovet з турбійоном серії Butterfly, який також знятий з виробництва. Подібна більш сучасна модель коштує 266 тисяч євро.

Ще один годинник лімітованої серії, виявлений у Ставицького - це Schwarz Etienne також з турбійоном. Подібні були в продажі за 62-80 тисяч доларів.

В такому ж "середньому" ціновому діапазоні годинник Ставицького Ulysse Nardin (Улісс Нардан) серії "Freak" - лише 85 тисяч доларів.

У нього були і "дешеві" екземпляри, наприклад, Poljot International, модель Strela II - він коштує лише 3,5 тисячі доларів.

Нагадаємо, екс-міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький оголошений в розшук.