Втім, безкоштовні - не означає, що виробники не заробляють на своїй продукції. Так, можливо користувачам і не треба платити за диски з іграми. Але щоб замовити нову зброю та екіпіровку, доведеться викласти чималу суму.

Серед учасників експозиції Joy 2011 - CDC Games. Пекінська компанія представила нову версію популярного екшену Special Force. У ній гравцям у ролі елітних військових доведеться пройти серію надзвичайно небезпечних місій.

“Гра є у вільному доступі в мережі - її можна безкоштовно завантажити. У Європі ж ґеймерам доводиться купувати фактично невідомі їм забавки. Наша схема значно продуктивніша і зручніша. Користувач спершу вирішить - подобається йому ця гра чи ні, а вже потім платитиме гроші. А платитиме він за "апреґрейди" свого персонажа, без яких не можливо проходити складні рівні. Окрім цього, такий метод дозволяє гравцям познайомитися з більшою кількістю ігор”, - каже комерційний директор CDC Games Кву Ї.

Порадувала відвідувачів експозиції і компанія Kingworld Technologies. Донедавна фірма була відома своїми шутерами, однак зараз китайці вирішили зосередитися на серйозних рольових іграх.

“З перших днів наша компанія працювала над шутерами. Але зараз велику популярність у Китаї здобувають он-лайн ігри і ми не можемо це ігнорувати. Саме тому на виставку ми привезли нову версію рольової забавки Grandas Espadas. Це пригодницька гра, в якій користувачам потрібно виконувати складні завдання, щоб прокачувати своїх персонажів. Гра - безкоштовна, платити потрібно лише за зброю та спорядження”, - каже менеджер з продукції Kingworld Technology Тан Вей.

Ще одна китайська компанія, яка спеціалізується на он-лайн іграх, - Giant Interactive Group.

“ZT Online 2 має цікаві інновації. Ми хотіли зміцнити економічний аспект гри. Тепер одні гравці можуть продавати іншим здібності та вміння своїх героїв. На нашу думку, це додасть користувачам ентузіазму. Стосовно сюжету гри - він тісно пов'язаний з традиційною китайського міфологією”, - каже PR-менеджер Giant Interactive Group Кван Жі Ма.

Загалом в експозиції Joy 2011 взяли участь приблизно 340 компаній, причому більшість з них - із-за кордону. Відвідали виставку понад 150 тис. людей.