"Думаю, що новий склад парламенту в спокійному робочому режимі законотворчості, повернеться до цього питання. Але спочатку треба переконатися, що всі наші громадяни розмежовують такі поняття, як наклеп і критика", - заявив нардеп.

Ківалов підтримав рішення відкликати законопроект зараз.

"Я підтримую.Журавського в тому, що він відкликав законопроект, хоч і вважаю, що відповідальність за наклеп повинна бути обов'язково. Але не кримінальна. Напевно, було помилкою внести цей законопроект саме зараз, напередодні виборів", - пояснив він.

Політик додав, що зараз усі ініціативи сприймаються через призму політики.

"Зараз політичний градус у суспільстві настільки високий, що всі законодавчі ініціативи сприймаються саме через призму політики. Більш того, деякі політичні сили піаряться на будь-якому резонансному питанні. Тож відгук закону про наклеп заспокоїть суспільство ", - сказав Ківалов.

Нагадаємо, вчора депутат від Партії регіонів Віталій Журавський, який є автором скандального законопроекту щодо покарання за наклеп, вирішив відкликати свій "закон". Янукович похвалив регіонала за відкликаний закон.

18 вересня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, згідно з якими відповідальність за посягання на честь і гідність людини посилюється.

Згідно з законопроектом, покарання за наклеп - 2-5 років в'язниці. Закон набрав 244 голоси, за нього проголосували регіонали і комуністи, позафракційні депутати і фракція Народної партії.

Законопроект викликав хвилю обурень, журналісти, політологи та частина політиків вважає, що закон обмежить свободу слова.

ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія та низка депутатів Європарламенту занепокоєні через український "закон про наклеп".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не підтримала результати голосування за проект закону, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп.