За офіційними даними житло, має стати власністю МЗС України.

"Ні — забудові Пейзажної алеї!", "Захистимо старий Київ від забудови!", «"Не дамо дерибанити столицю!" – з такими гаслами люди вийшли на алею.

Учасники мітингу зібрали понад півтори тисячі підписів на захист Пейзажної алеї та охоронної зони Національного заповідника "Софія Київська" від забудови. Також вони тримали плакати із назвами історичних місць Києва та зелених зон, уже зруйнованих при побудові нових офісних центрів та житла.

Окрім мітингу, на Пейзажній алеї молодь продемонструвала сатиричну виставу вуличного театру, а група київських музикантів провела імпровізований концерт, на якому лунав київський мелос — не лише український, але й російський, польський та єврейський.

Перед початком мітингу громадськості Пейзажну алею відвідав голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов: він запропонував висадити вздовж алеї сквер і навіть посадив перше дерево. Попов пообіцяв розібратися з проблематикою забудови охоронної зони довкола Софії Київської, а також у межах заповідника "Стародавній Київ", до яких входить і Пейзажна алея.