Про це він заявив під час засідання уряду в середу.

Ми будемо чітко дотримуватись юридичної логіки і юридичної процедури. Ми доведемо провину російської сторони і отримаємо відповідні рішення міжнародних інстанцій,
— заявив міністр.

Клімкін наголосив, що офіційний Київ володіє вичерпними доказами того, хто скоїв терористичний акт в Маріуполі, додавши, що цей злочин виходить за рамки визначення тероризму і є злочином проти людяності.

За словами міністра, Україна в цій справі повністю виконує положення всіх міжнародних конвенцій. Згідно з документами, Україна повинна почати цей процес з експертних консультацій, надавши відповідну юридичну аргументацію, а в разі незгоди сторін — перший позов має бути поданий до Міжнародного арбітражного суду, а вже потім у Міжнародний суд ООН.

Я хочу запевнити всіх, що у нас є рішучість йти до кінця, є наявні юридичні аргументи, чітка юридична база. Ми не повторимо помилок наших друзів і партнерів, в першу чергу Грузії, яка відразу подала скаргу до Міжнародного суду ООН, і це було відхилено за формальними ознаками,
— нагадав Клімкін.

Нагадаємо, у Маріуполі у лікарні продовжують звертатися потерпілі в результаті теракту 24 січня. Кількість загиблих внаслідок обстрілу бойовиків зросла до 31 особи.