Звернутись з відповідним питанням до парламенту депутати Київради планують 11 липня.

Наприкінці зими вони проголосували за розширення території столиці на 1400 га, до 84 974 га, за рахунок включення частини Бориспільського й Вишгородського районів, а також смт Коцюбинське. Натомість Київ був готовий передати області майже 660 га територій.

У той самий час, за інформацією видання "Комерсант", Київська обласна держадміністрація заблокувала розширення Києва наприкінці травня.

Читайте також: Штат КМДА збільшили на 37 людей

Така відмова не здивувала ініціатора звернення до парламенту, депутата Київради Дениса Москаля ("Республіка Київ").

"У Присяжнюка (голова КОДА Анатолій Присяжнюк) відповіли, що вони відмовляють нам через відсутність узгодження нових меж із радами прилеглих до Києва населених пунктів, і що до цього питання можна буде повернутися тільки після отримання цих погоджень", - повідомив Москаль.

За його даними, близько 60% місцевих рад різних рівнів усіх прилеглих до столиці населених пунктів дали позитивну відповідь, 10% - негативну, від третини столиця отримала розмиті відповіді.

"Парламент має всі законні підстави розглянути відповідну постанову, бо встановлювати межі населених пунктів – це винятково його компетенція. Ми будемо просити київських депутатів (народних депутатів-киян або тих, хто пройшов у Раду за мажоритарними округами у столиці), щоб вони пролобіювали ухвалення даного рішення", - зауважив Москаль.

Читайте також: За мера Кличка проголосували б 32,7% киян, за Попова – менше 15%

Присяжнюк, натомість, упевнений, що Верховна Рада не розглядатиме це питання, щоб не створювати прецедент.