Організатори заходу кажуть, варто пізнати Львів таким, яким він є насправді - містом затишку, духовності, культурних подій та чудової архітектури.

“Ми дуже багато презентуємо Львів, як правило, в Польщі, в Австрії, в Німеччині - у Європі. Але трохи замало про Львів знають в самій Україні. Дуже багато знають перекручених фактів. Тому важливо їздити, важливо говорити, спілкуватися очі в очі і робити Україну більш мобільною, щоб львів'яни їздили в інші міста, з інших міст приїздили до Львова”, - каже заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

Львів'яни до студентів приїхали не с порожніми руками - подарували КПІ символ міста - скульптуру лева. І розповіли, як весело живеться у Львові. Тепер, уже столична молодь, містом захоплюється. А ті, хто не був у Львові, мріють відвідати.

“Таке чудове місто. Воно таке, знаєте, тепле, домашнє. Просто туди хочеться повертатися знову і знову. Дуже чудові враження”, - каже студент, киянин Максим Гачківський.

Дні Львова в інших містах України відбуваються не вперше. Минулоріч культурну столицю презентували у Харкові, Луганську та Одесі. Окремо День Міста Лева влаштували для студентів Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.