Нагадаємо, відомство вимагає заборонити червоних в Україні за антидержавну діяльність та підтримку сепаратистів на Сході. Судове засідання почалось з запізненням та з бійки.

Поки у залі, протягом кількох годин, слухали клопотання та зауваження сторін – під стінами суду зібралось кількадесят активістів. Здебільшого – під політичними прапорами та на підтримку заборони діяльності компартії.

За заборону комуністичної партії під судом стояли навіть літні люди – раніше саме бабусі та дідусі були головним електоратом Комуністичної партії. Тепер, кажуть, часи змінилися.

Деяким мітингувальникам "дісталось на горіхи" під стінами суду – одному – за підтримку комуністів.

Перше засідання суду тривало понад 3 години. Юристи кажуть – зараз порушено 308 кримінальних проваджень щодо незаконних дій як самої КПУ так і її членів, однак обвинувачена сторона все заперечує. А відтак розгляд справи перенесено на 14 серпня.

Нагадаємо, 8 липня міністр юстиції Павло Петренко подав до суду позов про заборону діяльності Компартії. Йдеться про антиконституційну діяльність партії, організацію та підтримку, у тому числі і зброєю, терористичних організацій на сході країни, заклики до порушення територіальної цілісності і зміни конституційного ладу в Україні, підтримку псевдореферендумів у Донецькій і Луганській областях, участь представників партії у військових діях проти українських армії, підтримку військової агресії і анексії Криму Росією. У КПУ всі звинувачення називають політичним замовленням.