"Мито на автомобіль - це питання, яке стосується не тільки Міністерства доходів і зборів, а ще й Міністерства економіки. Я вважаю, що ще зарано робити висновки щодо цього питання", - наголосив він, повідомляє Gazeta.ua.

Міністр пояснив, що зараз ведуться дискусії щодо рентабельності введення цього мита. Поки що визначити, виграє бюджет чи втратить від нововведення - неможливо.

Читайте також: Через спецмита зупинився імпорт бюджетних авто

"Сьогодні ще немає достатньо інформації, щоби ми підвели риску. Є сьогодні час для того, щоб ми цей висновок зробили. Але якщо ми кажемо, що ми розбудовуємо вітчизняного виробника і ми кажемо, що сьогодні уряд займається програмою імпортозаміщення, то, я вважаю, ми маємо цим шляхом пройти", - сказав Клименко.

Він зауважив, що висновки можна буде робити до кінця року.

"Передчасні висновки не дозволяють нам, з одного боку, сьогодні захистити виробника, і зрозуміти правильність обраного шляху. Вважаю, що ми підведемо риску ближче до кінця року", - додав урядовець.

"Коли ми вводили мито і разом з Міністерством економіки робили підрахунки, то ми виходили на баланс. Ми бачили динаміку надходження до бюджету: на певному етап скорочення, але ближче на четвертий квартал - поповнення державного бюджету. Тому для того, щоби висновки були коректними і правильними, треба дочекатися певного часу", - додав Клименко.

Нагадаємо, з 13 квітня в Україні почали діяти спецмита на іномарки.