"Під час зустрічі обговорено питання здійснення моніторингу фактів порушень прав людини в Криму після його тимчасової окупації Росією, а також в Луганській та Донецькій областях в результаті діяльності підтримуваних Росією терористичних груп. Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських громадян, незаконно заарештованих на території Російської Федерації, в першу чергу Надії Савченко та Олега Сенцова", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Також під час зустрічі обговорили можливість залучення комісара РЄ з прав людини до вирішення питання українських громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі в Криму.

Нагадаємо, 11 травня режисер Сенцов вийшов на акцію протесту в Сімферополі, у цей же день його затримали працівники російського ФСБ за підозрою в тероризмі. Через деякий час Сенцова перевезли до Москви, у слідчий ізолятор в Лефортове.

Як відомо, українську льотчицю Надію Савченко можуть позбавити волі на 25 років. Саме такий термін "світить" Савченко за злочин, що їй інкримінує російський суд.

Російський суд продовжив термін утримання під вартою українського пілота до 30 жовтня 2014 року.