Про це стало відомо під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи ВРУ.

Як передає KV, у своєму виступі на Комітеті народний депутат наполягав на тому, що подання Генпрокуратури має на меті "політичний тиск" у зв'язку з тим, що скоро з нього знімуть санкції. Крім того, Сергій Клюєв зажадав від колег повернути подання в ГПУ у зв'язку з відсутністю доказів.

За його словами, слідчі ГПУ не встановили його причетність до конкретних фактів шахрайства у зв'язку з придбанням заводу напівпровідників і по частині зловживання владою з метою заволодіння сумою в особливо великих розмірах. Також Сергій Клюєв вказав, що свідки, які фігурують у справі, дали свої свідчення, керуючись лише бажанням помститися депутату.

Цікаво, що опонуючи основному обґрунтуванню ГПУ у відмові від надання депутатам даних по 82 уточнюючим питань (вказувалося на неможливість розголошувати інформацію під час досудового розслідування), адвокат Клюєва вказав на маніпуляції, зазначивши, що поняття "таємниці слідства" не існує, і матеріали слідства не можуть бути таємними.

"Прокуратура не надала жодного документа на обґрунтування подання, таким чином ці докази можуть вважатися відсутніми", — упевнений він.

"Це перший раз, коли мене прокурор просить провести засідання в закритому режимі. Упевнений, слідство і прокуратура не володіють доказовою базою, щоб довести свої звинувачення. В той же час, в умовах політичного тиску важко розраховувати на об'єктивну думку генпрокурора. Сьогодні політичними опонентами проти мене розв'язана війна. І хоча всі звинувачення в ЗМІ не знайшли фактичних підтверджень, генпрокурор піддається на політичний тиск і підписує подання на зняття депутатської недоторканності. Відповідно до Законів України, ці подання повинні бути мотивованими, достатніми, містити чіткі факти і докази, чого ми поки не бачимо", — стверджує Сергій Клюєв.

Відзначимо, що Віктор Шокін у відповідь на ці зауваження сказав, що готовий надати необхідну інформацію в закритому режимі (за відсутності журналістів). Втім, жодного доказу депутатам надано так і не було, незважаючи на те, що вони зверталися з відповідними запитами до ГПУ ще на попередньому засіданні Комітету.