"У якості прикладу наведу нафтопровід "Одеса—Броди", який мені свого часу доводилося запускати в аверсному режимі. Якщо б ми до початку будівництва правильно підійшли до процесу, і створили консорціум або СП за участю країн або компаній, що мають сировину, транзитні потужності, і компаній, які споживають цю сировину, нафтопровід би ефективно працював. А так ми отримали нафтопровід "з нізвідки в нікуди", — заявив Андрій Клюєв.

Відповідаючи на запитання про можливість створення консорціуму на двосторонній основі, лише за участю української та російської сторін, Секретар РНБО України заявив, що "завжди потрібно аналізувати всі умови та ризики".

"Якщо на двосторонній основі надійдуть однозначно вигідні для України пропозиції, то все може бути. Найважливіше — наші національні інтереси. А вони полягають у тому, щоб транзит російського газу в Європу гарантовано здійснювався саме через Україну, а не в обхід, і в далекій перспективі, і як можна у більших обсягах. Упевнений, ви помітили, що ми дуже послідовно відстоюємо інтереси України та українського народу", — заявив Андрій Клюєв.