"Для здійснення першочергових заходів з ліквідації аварії стічні води переведено з Новодарницького на Позняківський колектор. Всі переключення зроблені своєчасно, фекальні скиди не потраплять у Дніпро. Технологічний ланцюг забезпечує нормальну роботу станції, але у дещо напруженому режимі", — прокоментував дії персоналу станції чиновник.

Заступник глави КМДА наголосив, що в рамках реконструкції Бортницької станції аерації підготовка технічної документації вже завершена і пройшла експертизу.

"Проект реконструкції вже готовий, тож тепер ми звернулися за фінансовою підтримкою до Кабінету міністрів. Сьогодні ми констатуємо, що технологічне обладнання і каналізаційні мережі у зношеному стані і потребують невідкладної масштабної реконструкції. Для реалізації цих задумів місту потрібні великі кошти, самостійно нам це питання не вирішити", — додав чиновник.

Також він додав, що минулого року, за допомогою Кабміну, на Бортницькій станції провели ряд відповідних робіт, у тому числі реконструкцію грабельних відділень та аеротенків.

"Сьогодні потрібно зробити ще більш глобальні роботи, пов’язані з реконструкцією першої черги насосної станції, біля якої і сталась зазначена аварія", — зазначив перший заступник голови КМДА.

Як раніше повідомлялось, на території Бортницької станції аерації, на самопливному Лівобережному колекторі діаметром 30 метрів поряд з насосною станцією першого підйому стався провал розмірами 10 на 10 метрів і глибиною 8 метрів.