Про це в інтерв'ю РАР заявив президент Європарламенту Мартін Шульц, передає УНН.

"На мою думку, місія повинна завершити свою роботу до саміту у Вільнюсі. Однак якщо конференція президентів Європарламенту вирішить її продовжити після Саміту, то мандат буде продовжений", - сказав Шульц.

Президент ЄП зауважив на продуктивності місії, адже Україні за цей час вдалося здійснити багато справ, на що раніше в Брюсселі і не сподівалися. Втім, депутат також згадав про невирішену проблему Тимошенко.

Він зазначив, що місія була "пілотним проектом", а тому потрібен час на оцінку її роботи.

"Однак думаю, що Європарламент може бути чесним посередником між сторонами конфлікту", - підкреслив він, додавши, що Кокс і Кваснєвський за час місії не стали на жодну зі сторін конфлікту.

Нагадаємо, Пет Кокс та Олександр Кваснєвський, погодилися продовжити місію Європарламенту в Україні і приїхали в 27-й раз.

Сьогодні за роботою групи, яка розробляє законопроект про лікування ув'язнених, стежили члени місії Європарламенту Олександр Кваснєвський та Пет Кокс. Попри це регіонал Геннадій Васильєв ініціював перерву робочої групи, яка так і не розглянула всіх питань стосовно законопроекту. "Я все побачив", - відповів Кваснєвський на питання, чи розуміє він, що необхідності переривати роботу не було.