Віце-прем’єр-міністр вже чув про завищені ціни у готелях Львова та Києва напаредодні Євро-2012. За його словами, цю ситуацію може виправити лише "ринок".

"У Відні теж у 2008 році учетверо зросла вартість готелів. Я розумію власників готелів, які хочуть відпрацювати гроші витрачені на власний бізнес. Готельний бізнес це не нафта і газ, щоб одразу отримувати прибутки. Тут витрачені кошти повернуться лише через років 10-15. Проте я попереджаю готельєрів, що така ініціатива може не сподобатися ринку і туристам", - заявив Б. Колесніков.

На запитання щодо готовності прийняти усіх вболівальників у містах, де проходитимуть матчі єврочемпіонату, віце-прем’єр-міністр, відповів, що міста повністю готові прийняти різні категорії туристів - як ті, що будуть жити у гуртожитках, так і ті, які житимуть у готелях.

"Не всі приїдуть в Україну на два тижні. У Європі період відпусток у серпні, а не в червні. Проте, ми готові і до тих, хто перебуватиме в Україні протягом усього чемпіонату, і до тих, хто приїжджатиме лише на матчі.

Нагадаємо, що сьогодні проходила прес-конференція віце-прем’єр-міністра України - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова щодо підсумків підготовки до Євро-2012 та роботи Міністерства інфраструктури України в 2011 році.