“Хочу представити Вам міністра фінансів - Колобов Юрій Володимирович, дозвольте його представити і вручити квіти”, - заявив Азаров.

“На благо держави працюємо, наше завдання чітко виконувати функції, щоб фінансова система була в стабільності і в порядку, і не було ніяких перебоїв. Я думаю, що все буде гаразд”, - сказав міністр фінансів України Юрій Колобов.

Тим часом політолог Вадим Карасьов каже, що призначення Колобова дозволить Президенту міцніше тримати руку на пульсі фінансів країни.

“Для Президента важливо, щоб була створена, окрім силової, адміністративної, ще і грошова вертикаль, вертикаль грошей, підпорядкована безпосередньо Президенту. Очевидно, що сьогодні контроль над бюджетом буде зосереджений не тільки у Колобова, як у міністра фінансів, а безпосередньо у Президента і президентської команди”, - вважає політолог Вадим Карасьов.

Нагадаємо, Юрія Колобова, згідно з указом Президента, призначено очільником Мінфіну вчора. Раніше, він обіймав посаду заступника голови Нацбанку.

Попереднім міністром фінансів, зазначимо, був Валерій Хорошковський. Він очолював Мінфін близько місяця, після чого його призначили першим віце-прем’єр-міністром.