Звернення Коломойського опубліковано на сайті Дніпропетровської ОДА.

Зокрема, він пропонує включити до Ради глав Харківської, Дніпропетровської , Донецької , Луганської, Запорізької , Херсонської , Миколаївської та Одеської облдержадміністрацій.

"В результаті ряду політичних подій, в тому числі інспірованих ззовні, над Україною нависла реальна загроза втрати територіальної цілісності. Оскільки сценарії щодо втілення цієї загрози розігруються в першу чергу в південно-східних областях, назріла необхідність створення координуючого органу для узгодженої та ефективної роботи губернаторів зазначених територій", - йдеться у зверненні.

Робочим органом Ради пропонується зробити штаб територіальної оборони південно-східних областей зі штаб-квартирою в Дніпропетровську. Дії місцевої влади будуть координуватися з СБУ та МВС в рамках боротьби з сепаратизмом і диверсійною діяльністю незаконних силових структур.

Окрім того, члени Ради зможуть виробити узгоджені пропозиції щодо децентралізації влади в Україні та підвищенню ролі органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, минулого тижня керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації оголосило винагороду за затримання диверсантів та звільнення захоплених адміністративних будівель. Зокрема, на Дніпропетровщині вже виплатили винагороду за затримання 8 диверсантів - по 10 тисяч доларів США за кожного.