Згідно із матеріалами, каже Гриценко, розгін був завчасно спланованим, мав чітку координацію дій окремих груп "беркутівців".

Команди, доповіді, характерні голоси - все це може допомогти слідству відтворити картину злочину, визначити поіменно керівників і окремих виконавців злочинного наказу. Записи мною передано різним людям для збереження у різних місцях. Про факт їх отримання я одразу ж повідомив: з трибуни Майдану, близько 02:30 ночі. Принагідно подякував порядним людям, які є навіть в тому Беркуті, що безпосередньо знищував Майдан. Чому передали мені? Довіряють. Напевно Генеральній прокуратурі, яка за дорученням Президента проводить розслідування -— не довіряють, — написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні він має намір офіційно надіслати генпрокурору Вікторові Пшонці копію цих записів.

"Можливо, він їх має, не знаю. Захоче — використає в ході слідства. Хоча я впевнений: слідство те об'єктивним зараз не буде…", — додав він.

Нагадаємо, 30 листопада о 4 ранку "Ягуар" оточив Майдан, "беркутівці" розпочали розгін, коли тут було кілька сотень людей. "Беркут" бив людей кийками, повалював на землю, заламував руки, люди втікали і ховалися. Багато людей поранені, 35 осіб тоді відвезли по райвідділах, ще 34 — вважаються зниклими безвісти.