Про це пише "Комерсант Україна".

"Це питання ще не розглядалося на засіданні комісії при президентові з питань помилування. Найближче засідання комісії призначене на 24 жовтня", - розповів виданню член комісії, народний депутат фракції Партії регіонів Сергій Гриневецький.

Газета також повідомляє, що парламентська фракція "Батьківщина" розробляє власний законопроект для вирішення питання Тимошенко і на засіданні фракції вранці у понеділок планує обговорити ситуацію, пов'язану з її виїздом на лікування за кордон.

"Наші хлопці всі вихідні займалися розробкою власного законопроекту на цю тему. Що ми будемо робити - вирішимо вранці на засіданні фракції. У понеділок я зустрінуся з президентом Чехії, крім того, для нас важливо, що Патрік Кокс і Олександр Кваснєвський повертаються в Україну", - сказала виданню депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель.

Нагадаємо, сьогодні в Україну прибуде місія спостерігачів від Європарламенту. Колишній президент Європарламенту Кокс і колишній президент Польщі Кваснєвський відвідають Київ та Харків.

20 жовтня, розпочався триденний офіційний візит чеського Президента Мілоша Земана до України. Як відомо, Президент Чехії переконаний, що Президент України Віктор Янукович має право помилувати екс-прем’єра Юлію Тимошенко.