Про це вона сказала після переговорів із сепаратистами в Донецьку в ефірі програми “Шустер LIVE”.

Тимошенко наголосила, що вчора в Женеві було досягнуто домовленостей про те, щоб Росія відвела свої війська з України і “залишила її в спокої”. Але сьогодні, зазначає Тимошенко, на жаль, нічого не відбувається, не відводяться російські спецвійська.

Вона розповіла, що їй вдалося поговорити із двома групами протестувальників із Донецька ("Оплот" та Донецька народна республіка - "24").

“Як мінімум 15 останніх років політики просто не слухали своїх громадян. Політики просто ігнорували, що те, що роками накопичувалося в серці, в душі свідомості українців як на сході, так на заході України”, - зазначила Тимошенко.

“Можу твердо сказати, що відсутність діалогу кожен день посилює кризу, в якій живуть люди на сході”, - вважає політик.

За її словами, перша претензія людей зі сходу – “це те, що дуже багато часу втрачено”.

“Це претензія про те, що цілий місяць політики київського рівня, влада не починала вести переговори з тими, хто сидить сьогодні в обласній адміністрації Донецької області. Після переговорів, які проведені, я можу твердо сказати, що компроміс можливий. Багатогодинні переговори кажуть про те, що просто був відсутній діалог на найвищому рівні з тими людьми, які ось так виражають свою невдоволеність. І Росія в тому числі цим користується”, - зазначила Тимошенко.

Вона також наголосила, що під час переговорів були обговорені економічні, соціальні, культурні, мовні питання, а також те, як надати місцевій владі більше прав.

“Другий висновок. Неможливо тільки на геополітичному рівні домовитися і не провести дуже чесної, відкритої і глибокої дискусії як з українцями, які живуть на сході, так і з українцями, які живуть на заході. Люди більше не готові бути за межами прийняття рішень, будь-яких. Тому ми домовилися про те, що буквально через день зустрінемося ввечері і продовжуємо наш діалог до того моменту, коли ми можемо побачити рішення, яке влаштовує всіх”, - розповіла екс-прем’єр.

Тимошенко зазначила, що запропонувала одразу після свят провести в Донецьку круглий стіл, де була б представлена вся Україна і зокрема, ті люди, які зараз блокують адмінбудівлі на сході України.

Зауважимо, кандидат в президенти України Юлія Тимошенко вважає, що протистояння у східних областях не дійде до проведення незаконних референдумів.