У документі, прийнятого переважною більшістю голосів, йдеться, зокрема , що американські конгресмени підтримують "боротьбу українського народу за побудову незалежної, демократичної потужної України, вільної від іноземного втручання".

"Ми закликаємо уряд України проявляти стриманість, поважати демократичні побажання народу, ми також закликаємо всі сторони утримуватися від насильства", - наголошується в резолюції.

Окрім того, у тексті документу зазначається: "Ми висловлюємо заклопотаність повідомленнями про те, що Росія стоїть за останніми перехопленнями дипломатичних переговорів між Америкою і Європою, що є явним порушенням міжнародних норм дипломатії та спробою роз'єднання США і Європи".

Спостерігачі відзначають, що останнє, швидше за все, пов'язано з появою в Інтернеті запису скандальної телефонної розмови заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд з американським послом на Україні Джеффрі Пайєттом.

Нагадаємо, напередодні в Службі безпеки України заявили, що не причетні до появи в інтернеті розмови між Нуланд і Пайєттом. Відтак силовики не проводять власне розслідування з цього приводу. Як відомо, під час розмови з послом представниця Держдепу некоректно висловилася щодо ролі ЄС у врегулюванні української кризи.