Про це на засіданні уряду заявив Прем'єр-мінітр Арсеній Яценюк.

"Нам потрібно зменшити точки дотику влади і бізнесу. По-перше, українська державна влада повинна відповідати тим стандартам, які є ЄС. Разом з ЄС у нас заснована група підтримки України, де працюють сотні експертів, які дадуть можливість повністю перезавантажити систему державного управління в Україні: починаючи з Кабміну, міністерств і закінчуючи різного роду центральними органами влади з контролюючими функціями і місцевими органами влади", - зазначив він.

"Ми завершуємо скорочення кількості державних контролюючих органів з 56... 28 залишаються на першому етапі. Рішення уряду прийняте, тепер повинна бути реалізація цього рішення", - сказав Яценюк.

"Окрім кількості органів, найважливіше – це функції – скільки папірців підписує чиновник. Сьогодні таких функцій - 1032. Ми прийняли рішення на першому етапі скорочення таких функцій до 680. Підкреслюю, це перший етап. На наступному етапі ми вносимо зміни до законодавства про ліцензування, окремий пакет законодавства про дерегуляцію, які максимально ліквідують усі надумані функції українських чиновників і зроблять їх такими, які відповідають стандартам і критеріям ЄС", - наголосив він.

За словами прем'єра терміни виконання таких завдань - перша половина 2015 року.