Згідно із повідомленням прес-служби СК РФ по Північно-Кавказькому федеральному округу, порушено кримінальну справу щодо низки українців, які перебували у лавах УНА-УНСО. Серед них — Ігор Мазур, Валерій Бобрович, Дмитро Корчинський, Андрій та Олег Тягнибоки, Дмитро Ярош, Володимир Мамалига й інші.

Усі вони підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ — "створення стійкої озброєної групи (банди) в цілях нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у здійснюваних нею нападах".

Під час розслідування кримінальної справи про тривалу перестрілку незаконних збройних формувань під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з військовослужбовцями 76-ї Псковської дивізії ВДВ на території Чеченської Республіки були отримані відомості про організацію банди з членів УНА-УНСО та їх участь у бойових діях проти федеральних сил на боці чеченських сепаратистів в період 1994-1995 років. За даними слідства, керівниками створеної для цього банди були Мазур, Бобрович, Корчинський та інші, до її складу також входили брати Тягнибоки, Ярош, Мамалига та інші невстановлені особи,
— йдеться у повідомленні.

Відтак, СК Росії вирішив об'єднати ці кримінальні справи в одному провадженні.

Розслідування доручили Головному слідчому управлінню СК РФ по Північно-Кавказькому федеральному округу.