Про це сказано у заяві прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо рішення Ради директорів МВФ про затвердження програми фінансової підтримки Україні.

Щойно завершилося засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду і прийнято рішення про виділення Україні 17,5 мільярда доларів. Це чотирирічна програма, яка є відповіддю на проведені в Україні реформи, і яка зобов’язує нас не зупинятися і рухатися далі,
— зазначено у зверненні.

Яценюк розповів, що програма передбачає 4-річний план економічної і фінансової стабілізації країни та додатково відкриває двері для отримання ще 7,5 мільярдів доларів допомоги.

"Таким чином, загалом протягом чотирьох років Україна отримає 25 мільярдів доларів, які дадуть можливість нам стабілізувати економіку, стабілізувати фінансовий сектор, вони спрямовуються на стабілізацію валютного курсу країни і дадуть можливість рости українській економіці вже з 2016 року", — заявив Яценюк.

Нагадаємо, Україна отримає 10 мільярдів доларів в рамках програми розширеного фінансування МВФ протягом першого року.

Як відомо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила надання Україні близько 17,5 млрд доларів у рамках нової програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF).

Перший транш кредиту МВФ за програмою EFF дорівнюватиме 5 мільярдів доларів.