Така довготривала стратегія Кремля не зорієнтована на швидкий результат, пише у своєму блозі політтехнолог Андрій Золотарьов.

За його словами, кремлівське фінансування лояльності десятиліттями йшло на підтримку всіляких фріків в українській політиці. Експерт при цьому пропонує подивитися на тих "політичних біженців", які стали регулярними гостями російських політичних ток-шоу.

Золотарьов вважає очевидним, що Кремль запланував повісити Донбас на Україну і маніпулювати через цей конфлікт офіційним Києвом. Так само очевидним експерт називає те, що Москва перейде до більш довготривалої стратегії.

Думаю, незабаром на нас чекає нова ескалація на Донбасі і Мінськ-3. Щодо сходу України Москва продовжить практику "тисячі порізів" — регіон і надалі буде кровоточити, а за допомогою ескалації Кремль спробує домогтися нових переговорів і нових, вигідніших для Росії умов перемир'я,
— прогнозує політолог.

На його думку, задля проведення виборів і легітимізації нинішніх режимів "ДНР" і "ЛНР" Росія навіть готова пожертвувати деякими відомими діячами фейкових республік.

"Якщо вибори пройдуть за українським законодавством, перемогти можуть особи, що не входять у кремлівську сферу впливу. Це, зрозуміло, не відповідає інтересам Москви, яка через Донбас хоче зберегти важелі впливу на всю Україну", — підсумував він.

Нагадаємо, Росія нарешті змирилась, що не вплине на Угоду між Україною та ЄС.