Відповідне рішення сьогодні прийнято під час засідання Президії ВР Криму.

За словами регіонала Володимира Кличнікова, в умовах теперішньої ситуації в країні і "прагненню до влади груп націонал-фашистського толку", які, як стверджує депутат, мають намір ліквідувати автономний статус Криму, необхідно внести зміни до Конституції автономії та звернутись до президента Росії Путіна.

"Я пропоную Президії Верховної Ради Криму включити до порядку денного лютневої сесії наступні питання. Перше, про створення робочої групи щодо змін і доповнень до Конституції АРК і Конституції України і про проведення загальнокримського опитування громадської думки про статус Криму. Друге, прийняти звернення до Президента та законодавчого зібрання Російської Федерації виступити гарантом непорушності статусу автономії Криму, а також непорушності прав і свобод наших громадян", — наголосив регіонал.

Читайте також: Демократична Україна, відкрита для Європи, буде корисною для Росії, — посол США в Україні

Інший депутат кримського парламенту, один з лідерів партії "Русскоє єдінство" Сергій Цеков підтримав таку ініціативу.

Ми просто зобов'язані звернутися до Російської Федерації з урахуванням того, що Крим - це російська автономія, російська за національністю, за культурою і мовою (...) Нашим захисником може бути тільки Російська Федерація. Тому я закликаю Президію і Верховну Раду АРК підготувати відповідне звернення до РФ в підтримку допомоги і захисту,
— заявив Цеков

До слова, активісти кримського Євромайдану отримують погрози від невідомих.