За російським законодавством не всі мають право на безкоштовну земельну ділянку. За певних умов приватну власність можуть примусово забрати в інтересах держави.

В перші дні нового року самопроголошена кримська влада зробила гучну заяву, що найближчим часом на півострові остаточно буде вирішена проблема так званих самозахватів. Ще до російської окупації у Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що жодних самозахоплень землі на півострові не було б, якби до учасників протестів місцева влада прислухалась. Нині становище кримських татар не змінилось на краще.

Продовж всіх місяців окупації самопроголошений голова республіки Крим Сергій Аксьонов запевняв, що всі охочі отримують земельні ділянки, а споруди, побудовані на самозахоплених землях – зруйнують. Кримські татари кажуть, що не дадуть зносити будівлі.

Нова влада хоче зламати людей, які давно побудували у Криму свої домівки і тим самим відкрити шлях для захоплення ласого шматочку – кримської землі, – каже голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Більше - дивіться у програмі.