У репортажі Reuters кримські татари розповіли про страх, рейди по домівках і мечетях, а також зниклих безвісти людей після окупації Криму Росією, передає портал "Крим.Реалії".

Житель Бахчисарая Іскендер поділився, як це стикнутись з поняттям "забороненої літератури".

Ми вже призабули, що таке заборонена література — її читати не можна, або при собі тримати не можна. Це вже означає певні ризики, я тепер повинен контролювати, що у мене на мобілці або на книжковій полиці. Можна загриміти у в'язницю, або я не знаю... Я не цікавився, але це — неприємно. Помічаю, що люди стали, так би мовити, фільтрувати базар. Раніше це було невластиво ні кримським татарам, ні жителям України,
— розповів чоловік.

Водночас лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв запевнив, що кримські татари витримають всі труднощі ізоляції, якщо в результаті Росія забереться з Криму.

Якщо говорити тільки про кримських татар, то вони захисту не вимагають. Вони кажуть: чим гірше, тим краще. Перекривайте все, відключайте електрику, ми все витримаємо, аби скоріше вони пішли, — наголосив він.

Читайте також: Кримського активіста звільнили з роботи

Нагадаємо, канал "Россия 1" показав рекламу фільму "Крим. Шлях на Батьківщину", у якому Путін визнав, що здійснив цілу спецоперацію по "віджиму" Криму — дивіться відео.