Офіційне звернення президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим оприлюднила прес-служба ВР Криму.

"Кримчани! У ці дні без перебільшення вирішується доля України і одночасно доля автономії. А значить, і наша з вами доля. Використовуючи технології "кольорових" революцій, організатори вуличних заворушень у Києві прагнуть будь-якою ціною захопити владу в країні. Вони вже поділили ключові посади в державних структурах, про що свідчать оприлюднені документи, і, одурманені жадобою влади, не зупиняться ні перед чим", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Кримський парламент закликає Януковича “зупинити анархію”

"Добре знаючи призвідників і спонсорів цього злочинного сценарію, ми з повною впевненістю можемо стверджувати, що руйнівні процеси в першу чергу торкнуться автономного статусу Криму", - заявили автори документу.

Ми з вами ризикуємо втратити все, чого з таким трудом досягли за роки існування нашої республіки. Нас позбавлять права говорити, писати, одержувати освіту рідною для більшості кримчан російською мовою

Кримські депутати закликали “дати рішучу відсіч антидержавним і антикримським силам”. “Автономія в небезпеці! Будьте готові встати на її захист!”, - йдеться у зверненні.

Читайте також: Меджліс кримськотатарського народу підтримує відставку уряду та позачергові вибори Ради