В понеділок 19-го січня в лікарні Єревану помер 6-тимісячний малюк – сьома жертва трагедії. З повісткою про його смерть прибули колони правоохоронців, адже минулий похорон переріс у стихійний мітинг, а потім — у вуличний безлад.

Все питання в тому, аби Росія нам його видала, адже за нашою Конституцією, якщо скоєно злочин за статтею Вбивство, то судити повинні його ми. Якби це було скоєно на території Росії, то судили б росіяни,
— каже мітингувальник.

Та солдата Валерія Пермякова, військовослужбовця 102-ї російської військової бази передали слідчим з російської військової прокуратури.

Член ради старшин Гюмрі Левон Барсігян погодився російським журналістам телеканалу "Дождь" провести екскурсію містом, де пройшли масштабні антиросійські протести за всю пострадянську історію.

Міліціонери не погодились розповідати на камеру про деталі вбивства. Кажуть, Пермяков шукав порожній дім, а вбивати почав, коли зрозумів, що помилився і його можуть видати. Він вистріляв 21 патрон, потім автомат заклинило. Далі солдат діяв багнетом. Потім Пермяков зняв весь одяг та іменне взуття, переодягнувся в речі вбитих, автомат залишив у будинку і відправився в напрямку до вірменсько-турецького кордону, там його й піймали російські прикордонники.

Військова база забезпечує доходами місто Гюмрі, в якому землетрус знищив частину промисловості. Чимало мешканців міста будують своє життя навколо інфраструктури військових і вони не могли уявити, що російський солдат може так змінити устав.

Більше — у відеосюжеті до вашої уваги.