"Перший “гуманітарний вантаж” на Донбас повинен піти в суботу. А в понеділок практично буде розроблений більш-менш чіткий план гуманітарних коридорів на майбутнє для всіх, хто хоче надати допомогу Донецьку і Луганську", - заявив Кучма в п'ятницю в Мінську за підсумками переговорів контактної групи про врегулювання ситуації на сході країни.

Також він зазначив, що до понеділка, 8 вересня, будуть створені робочі групи з обох сторін для вирішення конкретних питань.

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов повідомив, що "завтра під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста" направляємо перший маршрут по північному напрямку, зараз йде його (маршруту) розмінування".

Другий конвой піде залізничним транспортом і далі по всіх цих коридорах ми зможемо направляти гуманітарну допомогу від усіх донорів, які в цьому зацікавлені,
- сказав Зурабов.

Нагадаємо, на переговорах у Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці.

Президент України Петро Порошенко наказав начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь сьогодні починаючи з 18:00.

Він також доручив Міністрові закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який має носити винятково двосторонній характер.

За словами речника Інформцентру РНБО Андрія Лисенка, сили АТО на виконання наказу Президента України з 18.00 припинили вогонь на Донбасі.

На базі досягнутих домовленостей про припинення вогню на сході України завтра, 6 вересня, буде розпочато обмін полоненими.