Влада на місцях в основному ухиляється від вирішення питання, але в окремих регіонах дозвіл отримати вдалося, пише Коммерсант.ру.

В адміністрації Путіна кажуть, що подібні рішення перебувають у компетенції регіонів.

Так, меморіальна дошка Йосипу Сталіну з ініціативи місцевої ради ветеранів з'явиться в Уссурійську Приморського краю, до встановлення пам’ятника тирану готуються в Орлі.

Дивіться також: Інтернет висміяв святкування окупації Криму

У Красноярському краї під зверненням до губернатора Віктора Толоконського з проханням виділити місце під установку бюста Сталіна до 70-річчя перемоги підписалися не тільки комуністи, але й "справедливороси". Бюст вже "відлитий на народні гроші".

Нижегородські і махачкалинські комуністи звернулися до губернаторів та мерів регіональних столиць з проханням дозволити встановлення пам'ятника Сталіну, але відповіді наразі не отримали. Також комуністи не отримали відповіді від мерії Каспійська на прохання назвати на честь Сталіна вулицю в одному з нових районів міста. Петербурзький міськком КПРФ направить звернення з пропозицією увіковічнити пам'ять Сталіна губернатору Георгію Полтавченку наступного тижня.

До слова, президент Росії Володимир Путін на мітингу до річниці анексії Криму Росією сказав, що вважає росіян та українців одним народом.