Президента Кірзгізстану Курманбека Бакієва безуспішно шукали протягом майже трьох діб. Його місцезнаходження - в Мінську - видав сам президент Лукашенко.

Курманбек Бакієва був усунений від влади в ході державного перевороту 7-8 квітня. Він втік зі столиці на південь країни, але потім перебрався до сусіднього Казахстану. Звідти він вилетів у невідомому напрямку 16 квітня, і з тих пір його місце розташування залишалося в таємниці. Серед країн, де може знаходитися опальний президент, називали Туреччину, ОАЕ, Латвію і Білорусію.

За його словами Олександра Лукашенко, Курманбек знаходиться в Мінську з ночі на понеділок. "Вночі в понеділок я доручив відповідним службам, щоб організували переправлення Курманбека Бакієва з родиною до Мінська. З ночі на понеділок він знаходиться у Мінську", - сказав Лукашенко, відповідаючи на запитання парламентаріїв у ході свого традиційного послання до білоруського народу і парламенту. "Тільки чотири людини нам вдалося прийняти в Мінську. Він знаходиться у нас, під захистом вашого президента", - підкреслив білоруський лідер. За його словами, в даний час проводиться медичне обстеження Бакієва і членів його сім'ї.

Прихильники поваленого президента чекають на його повернення до Киргизії. Цю інформацію напередодні підтвердила прес-секретар його штабу. Вона повідомила журналістам у понеділок ввечері, що, за інформацією від брата Бакієва Ахмата, який постійно підтримує зв'язок з поваленим президентом, дійсно найближчим часом очікується його поява в Киргизстані. Тимчасова влада Киргизьської Республіки, навпаки, впевнені, що Курманбек Бакієв може повернутися на батьківщину тільки в кайданах.