Оскільки 18 червня закінчується п'ятимісячний термін, на який продовжили розслідування справи, Кузьмін заявив, що ГПУ встигне закінчити слідство і передати матеріали до суду.

"Це залежить від того, яку позицію займуть Тимошенко та її захист, а також від того, чи виникнуть додаткові ускладнення у цій справі. Якщо не буде умисного затягування розслідування захистом Тимошенко, то Генпрокуратура встигне закінчити розслідування в строк. Юлія Володимирівна тривалий час демонструє важку тривалу хворобу, яка перешкоджає їй брати участь у слідчих діях. Вона може так себе вести дуже довго. У випадку, якщо хвороба не заважатиме Тимошенко, слідчий допитає її як підозрюваного і продовжить виконання слідчих дій", – сказав заступник генпрокурора в інтерв'ю "Форбс Україна".

Він також переконаний, що насправді Тимошенко та її захисники всіляко уникають участі в судових засіданнях, бо «вони їх просто бояться". А також наголосив, що "підслідний, що знаходиться в клініці і відмовляється брати участь у слідчій дії, не може бути насильно доставлений до суду".

У КПК це чітко зафіксовано, це пряма норма закону, порушити її ніхто не має права. Більше того, таке порушення, допущене посадовою особою, є злочином, тому засуджена Тимошенко не буде доставлена до суду, поки лікарі не випишуть її з лікарні,
– відзначає Кузьмін.

Також заступник головного прокурора Країни додає, що насправді Тимошенко хоче єдиного – ввести в оману громадськість, іноземних послів і продемонструвати світу "жахи режиму".

"Кириченко є основним свідком у справі, за якою Лазаренка американський суд засудив до 10 років ув'язнення. Аналогічні свідчення він дав українському суду у справі про вбивство Євгена Щербаня. Показники, які він дав, є рівнозначними за своєю доказовою силою як в американському, так і в українському суді. І у мене немає сумнівів, що він говорить правду", – наголосив Кузьмін.

Нагадаємо, Петро Кириченко, який свідчить у справі вбивства Щербаня, розповів, як він отримав гроші на організацію вбивства бізнесмена Євгена Щербаня.

Свідок у справі Щербаня Петро Кириченко не має жодних матеріальних підтверджень того, що Юлія Тимошенко була знайома з кримінальним авторитетом Матросом і що передала йому $0,5 млн за вбивство бізнесмена Євгена Щербаня.